vr 18 okt – vr 18 okt

ADE: LudoWic + YAN

Live analoge synth muziek

Kies & Bestel >

Duo programma van een live analoge elektronische muziek-experience door LudoWic en YAN.

ADE in De Kleine Komedie? Juist! En niet met zomaar een concert. Een duo-programma met live analoge synth muziek door kunstenaar LudoWic en muzikant YAN.

LudoWic geeft de zaal een bijna tastbare audio-ervaring met vintage synthesizers, analoge apparatuur en eigen ontworpen visuals. De donkere, rauwe sferische muziek van deze performer is o.a. bekend van de soundtrack voor indie hit-game Katana ZERO en bevat invloeden uit techno en ambient noise.

Eén van Ludowic’s laatste projecten is Bits&Beats. Hiervoor creëerde hij muziek met datasets van snelwegen, bruggen en andere infrastructuur. Zo nam hij onlangs in de 3 kilometer lange Gaasperdammertunnel in Amsterdam-Zuidoost nieuwe sounds op door een geluidsinstallatie midden in de tunnel te plaatsen en daar geluidsgolven doorheen te laten gaan. Deze data verwerkt hij tijdens zijn live-show.

LudoWic kijkt er naar uit om in De Kleine Komedie op te treden: ‘Het theater geeft me de mogelijkheid om met een andere dynamiek te werken en daarnaast de technische middelen om een nieuwe beleving te creëren.’

YAN werkte eerder samen met Wende Snijders, Spinvis, Ellen ten Damme en Hadewych Minis. Met Wende won hij dit jaar zelfs een Edison voor beste album. YAN stelt live filmische muziekcomposities samen waarin de vibrafoon de hoofdrol speelt, aangevuld met percussie en analoge synthesizers. YAN wordt bijgestaan door klassiek pianist Xavier Boot.
 

LudoWic trailer
Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X