zo 31 mei – zo 31 mei

Update rondom het coronavirus

STEUN DE KLEINE KOMEDIE ÉN ONZE ARTIESTEN

Kies & Bestel >

Lief publiek,

De deur gaat op een kier! Op de persconferentie van 19 mei hoorden we dat de theaters weer open kunnen! Per 1 juni mogen we 30 bezoekers ontvangen en per 1 juli 100. Helaas heeft De Kleine Komedie moeten besluiten deze zomer nog niet open te gaan.

Hoewel we niets liever willen is dat financieel niet haalbaar voor ons. Wij zijn blij met de subsidie die wij ontvangen, maar dit is een relatief bescheiden bedrag (17%). Dit betekent dat wij voor de overige 83% afhankelijk zijn van eigen (publieks)inkomsten. Wat normaal gesproken onze kracht is, hoge eigen inkomsten, is nu onze zwakte. Onze inkomsten zijn vanwege de corona-sluiting vrijwel stilgevallen en ook de ongesubsidieerde artiesten die wij presenteren kunnen nu niet spelen en zien hun inkomsten in rook opgaan. Om quitte te draaien hebben wij een gemiddeld aantal bezoekers nodig, avond in avond uit, van 350 mensen. Met minder lijden we verlies.
Een aantal theaters kan al wel voorzichtig aan open, meestal betreft dat instellingen die minder afhankelijk zijn van publieksinkomsten dan wij. Maar voor ons is dat dus nog niet aan de orde.

Vanaf 1 september hopen wij ook weer voorstellingen te kunnen programmeren voor 100 bezoekers, met inachtneming van de anderhalvemeter afstand. Hiervoor zijn we momenteel naar alternatieve financieringsmodellen aan het kijken.

Voorstellingen tot en met de zomer geannuleerd
We hebben al onze voorstellingen tot en met de zomer geannuleerd. Bezoekers krijgen het aankoopbedrag van de kaarten teruggestort. Een aantal bezoekers heeft al laten weten dat ze het geld niet nodig hebben en graag een donatie aan De Kleine Komedie en haar artiesten wil doen.
We hebben daarnaast ook mailtjes ontvangen van mensen die op dit moment geen kaarten hebben voor een geannuleerde voorstelling, maar die wél graag De Kleine Komedie willen steunen.
ALLE donaties zijn in deze tijd méér dan welkom!

Steun De Kleine Komedie én onze artiesten!
We zijn ons ervan bewust dat dit ook voor veel mensen in ons publiek onzekere tijden zijn. Maar als u het geld kunt missen dan is uw steun enorm welkom! Op deze manier helpt u De Kleine Komedie het hoofd boven water te houden in deze onzekere tijd. Ook kunnen we met uw donatie de artiesten financieel tegemoet komen die nu niet in ons theater kunnen spelen en waarvan de voorstellingen zijn geannuleerd.

U kunt het bedrag eenvoudig aan ons overmaken via onderstaande link.
 


Zodra we positiever nieuws te vertellen hebben melden we ons weer.
Hartelijke groet namens ons allen,

Vivienne

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X