Licht
Karin Bloemen & Cor Bakker

Licht

Dit jaar bestaat De Kleine Komedie 225 jaar. In de zomer sluiten we daarom onze deuren voor een verbouwing om ze half oktober weer te openen met een feestelijke jubileumvoorstelling. Door de werkzaamheden beginnen we het seizoen in september in De Duif aan de Prinsengracht. We presenteren daar drie programma's die speciaal voor deze bijzondere plek zijn gemaakt, waaronder LICHT met Karin Bloemen en Cor Bakker.

'Coot van Doesburgh heeft een wonder verricht,' schreef Paul van Vliet. Honderd oude, bekende, wereldse en kerkelijke melodieën van een nieuwe tekst voorzien. 'De Heer is mijn herder' wordt 'Het licht zal me leiden'. 'Amazing Grace' wordt 'Eigen Kracht'. Van gezangen voor de kerk tot liedjes voor iedereen.

Eigentijdse teksten voor monumentale melodieën. Gebundeld als een psalmboek. Gezongen door Karin Bloemen. En gespeeld door Cor Bakker. In De Duif. Waar het publiek als kerkkoor dient. Want zoals Paul van Vliet zei: 'Ik voel de behoefte om de liederen uit volle borst mee te zingen. Omdat ze zo mooi zijn geworden en zo helder en zo ontroerend in hun eenvoud.'

Anders dan in De Kleine Komedie zijn de kaarten in De Duif ongeplaceerd.
 

Speeldata

  • oktober 2011