do 15 jun – za 17 jun

ARJAN EDERVEEN & JACK WOUTERSE

WALDEN

Kies & Bestel >

Tragikomedie met Arjan Ederveen en Jack Wouterse als twee schoffelende oude mannen in een tuin vol onkruid. Een grappige en ontroerende tekst van Ederveen over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

Het is prachtig hoe ze traag en bibberend van oudheid op gang komen. De plot is niet meer dan een brief met slecht nieuws die Ederveen voor Wouterse geheim houdt. Maar waar het echt om draait zijn de handvol heerlijk komische scènes, waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen.

NRC

De twee oude mannen Ab en Jacob (Arjan Ederveen en Jack Wouterse) schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke….de seizoenen wisselen elkaar af, en ze blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen. De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv programma’s na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee mannen gevangen in de alledaagsheid van het leven.

Walden is een ontmoeting tussen twee ras entertainers: Ederveen en Wouterse. Een ontroerende en grappige voorstelling over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

Ederveen en Wouterse brengen met Walden de “opvolger” van Tocht. De tragikomische voorstelling waarin Arjan Ederveen en Jack Wouterse omringd door het publiek twee oudere vrouwen speelden die worstelden met eenzaamheid, met vergeten, met paasbrood en een haas. Met Walden schrijft Arjan Ederveen opnieuw een tekst over de tragiek van het leven; over het verlangen naar meer. Ook nu weer in regie van Alize Zandwijk.

'Ederveen sart het publiek met hilarische dubbelzinnigheden maar schmiert niet. Wouterse is aandoenlijk in zijn breekbare lobbesmotoriek.' - de Volkskrant *****


fotografie René Castelijn

Een verslag van de première van Walden op Oerol 2016.

Delen op: Facebook Twitter