ma 18 jun – ma 18 jun

DANIËL LOHUES

Vlier

Kies & Bestel >

Nagelnieuw en vol van troost, relativering en humor. De universele zoektocht naar onszelf: waarvandaan en waarnaartoe? 'Zoek je het vuur, blijkt het thuis te branden.' 

Op Nedersaksische grond zingt Lohues zijn elegante melodieën, in de warme vanzelfsprekendheid van gedeelde taal en traditie.

de Volkskrant ****

Daniël Lohues is terug. Met nieuwe, eigengemaakte songs en waargebeurde verhalen over het leven en daarna, maar ook oudere nummers uit zijn inmiddels rijke oeuvre. En toch is deze voorstelling nagelnieuw en vol van troost, relativering en humor. De universele zoektocht naar onszelf: waarvandaan en waarnaartoe? Vragen die Lohues op zijn volstrekt eigen manier in muziek en vorm weet te gieten. Hij verweeft zijn inspirerende muzikaliteit met persoonlijke liedteksten en verhalen die vaak uit ons colectieve geheugen lijken geput. Een nieuwe voorstelling vol levenslust, vrijheid, vrolijkheid, heimwee, fernweh, humor en troost brengt hem en ons via nieuw ontdekte plekjes weer terug bij de grond waarop de vlierstuik het zo goed doet. De sympathieke Drent grossiert ondertussen in prijzen. Onderweg door Nederland nam hij en passant een Zilveren Harp, een Edison, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Dagblad van het Noordenprijs en het ereburgerschap van de gemeente Emmen mee. En ons!

Fotograaf: Reyer Boxem

Daniël Lohues - Maak Joe Waor

Delen op: Facebook Twitter