zo 4 mrt – zo 4 mrt

JOHAN FRETZ

De Zachtmoedige Radicaal

Kies & Bestel >

Johan Fretz legt een gepolariseerd Nederland op het hakblok. Hard? Ja, als het moet. Zacht? Ja, als het kan. De Zachtmoedige Radicaal is een show die je optilt en je hart verovert.

Het is zijn solodebuut. Johan Fretz legt een gepolariseerd Nederland op het hakblok. Hard? Ja, als het moet. Zacht? Ja, als het kan. De Zachtmoedige Radicaal is een show die je optilt en je hart verovert. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Serieuze vragen en het lijkt dan ook hoog tijd voor een antwoord in de vorm van een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. Fretz neemt ons mee in zijn verhalen. Op een roadtrip door Suriname onder andere, het land van zijn moeder. Ondanks alles lijkt men daar beter in staat tot verzoening. Hij toont zich een unieke conferencier die zijn eigen plek opeist binnen het cabaretgenre: muzikaal, een scherpe blik en een gouden lach.

Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ - ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw en Pauw & Jinek. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting op Bob Dylan’s Knocking on Heavens Door (zie filmpje) ontving hij veel lof. 

Fotograaf: Sanja Marusic

Delen op: Facebook Twitter