vr 28 sep – vr 28 sep

LUNCHPAUZEVERHALEN

Thomas Rosenboom

Kies & Bestel >

De mooiste verhalen door de interessantste schrijvers. Dat wil toch iedereen.

Voorgelezen worden. Daar is niemand te oud voor. Voorgelezen worden in De Kleine Komedie. Tijdens lunchtijd. De mooiste verhalen door de interessantste schrijvers. Dat wil toch iedereen. Het zijn prachtige middagen. Met Tommy Wieringa bijvoorbeeld en K. Schippers. In een intieme setting lazen ze hun favoriete verhalen voor van andere auteurs. En door het voorlezen kwamen we en passant ook nog eens meer te weten over de voorlezers zelf. Onze magen knorren naar meer. Er komt meer. Elke laatste vrijdag van de maand. Lunchtijd, half een sharp. Deze editie met Thomas Rosenboom.

Met Gewassen vlees, het vuistdikke boek over de diabolische Willem Augustijn van Donck en met Publieke Werken over de tragische neergang van een apotheker en een vioolbouwer uit de negentiende eeuw, deed Rosenboom de critici en het lezerspubliek versteld staan. Beide boeken werden bekroond met de Libris Literatuurprijs, waarmee hij de eerste en vooralsnog enige schrijver die deze prestigieuze prijs voor een tweede keer kreeg. In 2003 kwam De nieuwe man uit, gevolgd door Spitzen en Zoete mond. Spraakmakend was zijn essay Denkend aan Holland over de teloorgang van het opvoeden.

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X