wo 7 mrt – za 10 mrt

HUUB VAN DER LUBBE

Wat Speelt

Kies & Bestel >

In Wat Speelt gaat Van der Lubbe terug naar 1968. Hij neemt ons mee naar het moment waarop hij ineens wist wat hij later wilde worden. Decennia later weten we dat dat een uitstekend besluit is geweest.

Hij van De Dijk, Huub dus, maakt buiten zijn band regelmatig uitstapjes. In Wat Speelt gaat Van der Lubbe terug naar 1968. Hij neemt ons mee naar het moment waarop hij ineens wist wat hij later wilde worden: ‘Aan de hoek van de bar staat een jongeman met een flaphoed op. De zanger van Mom’s Price, wordt gefluisterd. Terug van een optreden in het land. Omringd door bewonderaars nipt hij aan zijn glas. Zoals hij daar staat en zwijgt.’ Van der Lubbe heeft hem nooit een noot horen zingen, maar zijn besluit staat vast. Hij wil zanger worden. Decennia later weten we dat dat een uitstekend besluit is geweest. 

In Wat Speelt zingt Huub liedjes en vertelt hij de verhalen erachter. Wie was de vrouw van Bloedend Hart? Wat heeft de film Mefisto met het lied Geef me het zout uitstaande? Wat deed ‘The Hillbilly Shakespeare’ Hank Williams voor Frédérique Spigt’s hit Mijn hart kan dat niet aan? Hoe zijn liederen ontstonden, met welk idee het begon, wat de aanleiding was. Over gebeurtenissen en toevalligheden die hem inspireerden. Hij weidt uit over zijn helden Cuby, Solomon Burke, Joe Cocker en Ramses Shaffy, maar ook over minder bekende grootheden die zijn muzikale geschiedenis bepaalden. 

Van der Lubbe wordt begeleid door Jeroen van Olffen op basgitaar en Jan Robijns op piano.

Fotograaf: Bob Bronshoff

Delen op: Facebook Twitter