ma 26 mrt – ma 26 mrt

ANDRÉ MANUEL

De Onzen (reprise)

Kies & Bestel >

En er komt nogal wat langs op zo’n avond: vluchtelingen, tokkies, moslimterrorisme en racisme. Hij gaat het allemaal te lijf en zo onverschrokken als maar kan.

Manuel is een sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit.

NRC****

De Diepenheimse Tukker zien we dit seizoen twee keer langskomen. Nou langskomen, zeg maar aankomen. Dat is de uitwerking die zijn voorstellingen nogal eens hebben. Ook in De Onzen weet hij uit te delen. Hij is op zijn bekende wijze actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en geestig. De pleaser en pestkop gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld, een plek waar je onomwonden de dingen kan zeggen. Of zingen, dat maakt hem niet uit. En er komt nogal wat langs op zo’n avond: vluchtelingen, tokkies, moslimterrorisme en racisme. Hij gaat het allemaal te lijf en zo onverschrokken als maar kan. Optimistisch als altijd concludeert hij zelf: bij mij zit de zaal altijd half vol.

Fotograaf: Emiel Neuderman

André Manuel/Andre Manuel

Delen op: Facebook Twitter