ma 4 jun – ma 4 jun

SAMAN AMINI

Samenloop van Omstandigheden

Kies & Bestel >

“Laatst zag ik in een tentje op De Parade de voorstelling Samenloop van omstandigheden van Saman Amini, Iraanse vluchteling, nu theatermaker in Nederland. Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde.” - Hein Janssen in de Volkskrant

De rijke symboliek en aangrijpende inhoud maken van Samenloop van omstandigheden een van de beste voorstellingen die de afgelopen jaren op de Parade te zien zijn geweest.

NRC

Zomer 2016. De Parade. Een bonte stoet van artiesten en voorstellingen. Daartussen een autobiografische liedjesvoorstelling met liveband. Een recensent van de Volkskrant zit in het publiek in het warme tentje. Hij is er getuige van en schrijft: ‘Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde’ en ‘indringend maar steeds met humor.’ Ook NRC was erbij: ‘De rijke symboliek en aangrijpende inhoud maken van Samenloop van Omstandigheden een van de beste voorstellingen die de afgelopen jaren op de Parade te zien is geweest.’ Saman Amini is de naam. De uit zijn land gevluchte Iranees maakte zijn show avondvullend en geeft een hoop stof tot nadenken. Je bent wat je overkomt. Confronterend zonder enig moralisme. Gevat en ad rem. Het is de Samenloop van Omstandigheden.

Deze voorstelling is tot stand gekomen i.s.m. Paradiso Melkweg Productiehuis. 

Fotograaf: Koos Breukel

Saman Amini - Dunne Lijn

Delen op: Facebook Twitter