di 27 nov – di 27 nov

WIM DANIËLS

De wondere wereld van de taal

Kies & Bestel >

Een vrolijk theatercollege over letters en literatuur, leestekens en sisklanken, taal en betekenis. Met een onderhoudendheid die je van hem gewend bent: leerzaam én luchtig.

Taal. Dat is wat de mens van het dier onderscheidt. Tussen prenataal en postmortaal draait alles bij ons om taal. Althans, als we het hebben over de laatste pakweg 40.000 jaar. Taal is er namelijk niet altijd geweest. Waar komt de gesproken taal vandaan? Wat is de geschiedenis van het schrift? Hoe hebben de woorden zich ontwikkeld? Taalkundige Wim Daniëls weet er alles van. En hij zal er dan ook alles over vertellen. In De wondere wereld van de taal geeft hij een vrolijk theatercollege over letters en literatuur, leestekens en sisklanken, taal en betekenis. Met een onderhoudendheid die je van hem gewend bent: leerzaam én luchtig. In een taal die voor iedereen te begrijpen is. Behalve voor dieren dan. Maar op dieren rekenen wij niet. Wij rekenen vooral op taal.

Fotograaf: Heidi Wils
 

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X