wo 26 dec – ma 31 dec

DOLF JANSEN

Beeldenstorm- Oudejaars 2018

Kies & Bestel >

Een terugblik op een jaar vol omvallende standbeelden en fout-Hollandsche helden. Maar ook: dat wat we elke dag, 24/7, over ons heen krijgen. Op een sokkel van humor en poëzie. Een echte Oudejaars.

Dat ik al jaren (en jaren) het jaar in de Kleine Komedie mag afsluiten is een eer en een genot.

Dolf Jansen

Zijn hoeveelste dit is? Geen idee. Het maakt ook niet uit. Dolf is altijd in vorm. Zijn vorige Oudejaars was als vanouds ‘ijzersterk’ (Trouw) en ‘op het randje van briljant.’ (Dagblad van het Noorden) Dit jaar komt hij met Beeldenstorm. Een terugblik op een jaar vol omvallende standbeelden en fout-Hollandsche helden. Moeten we straatnaambordjes vervangen? Mogen we nog rijden door een tunnel die vernoemd is naar een massamoordenaar? Wat leren we van onze geschiedenis? Maar Beeldenstorm is ook: dat wat we elke dag, 24/7, over ons heen krijgen. Via oude en nieuwe media. Via fake newsoutlets. Schermpjes van phones en pads. En natuurlijk via de tweets van bevriend staatshoofd D. Trump. Beeldenstorm geeft een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Op een sokkel van humor en poëzie. Een echte Oudejaars.

Fotograaf: Vilain & Gai
 

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X