zo 27 jan – zo 27 jan

BERTOLF

Soelaas (Première & Albumpresentatie)

Kies & Bestel >

Bertolf pakt uit tijdens de première en albumpresentatie van Big Shadows of Small Things. Blazers, strijkers en de voltallige band van Her Majesty. Beter wordt het niet.

Is hij de beste? Volgens velen wel. Singer-songwriter Bertolf wordt bewierookt, bewimpeld en bezilverenharpt. ‘Zijn gitaarwerk en songs staan in Nederland op eenzame hoogte’, zegt het Noordhollands Dagblad. En verdomd, ze hebben gelijk. Hoe koninklijk hij schitterde in Her Majesty! Hoe aortadiep hij indruk maakte met Bloedlijn! ‘Een voorstelling van het hoogste niveau!’ jubelde VPRO 3voor12. Dat glorieuze debuut krijgt nu een vervolg. In Soelaas zoekt Bertolf naar de bron: ‘Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar.’ Waarom schrijft hij liedjes? Wat wil hij eigenlijk vertellen? En hoe zit dat bij zijn idolen? Dat verhaal omlijst hij met muziek van zijn nieuwe album, het mooiste van zijn vorige platen, en songs van helden als Bob Dylan en de Paulen Simon en McCartney. Zingend en spelend zoekt hij de schoonheid, vindt hij de troost, biedt hij Soelaas.

Regie: Diederik van Vleuten

Fotograaf: M. Uil


Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X