do 31 jan – za 2 feb

ANDRÉ MANUEL

DREEJKLEZOEW

Kies & Bestel >

André Manuel duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma.

de Volkskrant ****

Dreejklewie? DREEJKLEZOEW! Zo heet het. André Manuel duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. Hij is als altijd actueel, pijnlijk relevant en bij vlagen buitengewoon onfatsoenlijk. Het grote publiek weet dat. En blijft dan ook veilig uit zijn buurt. Zodat er voldoende plek is voor de échte liefhebber. Die de Nedersaksische sater durft te aanschouwen. Die de tirades op waarde weet te schatten. Die weet waarom André Manuel een Poelifinario won. Omdat hij onomwonden. Omdat hij onverschrokken. En omdat hij dat ontzettend geestig. Ook weer in deze. Satire van de hardhoutste plank, dat is het. DREEJKLEZOEW. Zo heet het.

Fotograaf: Maureen van Munster

Delen op: Facebook Twitter

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X