URBAN MYTH

We hadden liefde, we hadden wapens
za 3 dec 20.15 uur
za 3 dec
20.15 uur
  • za 3 dec
    20.15 uur
  • Prijzen zijn inclusief € 1,50 per kaart voor het online bestellen. 

Terug in het theater, Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren 60, verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd. Naar de gelijknamige roman van Christine Otten.

Het is 1961. Het zuiden van de Verenigde Staten. Zwart en wit leven tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Robert F. Williams, voorman van de burgerrechtenbeweging, strijdt voor gelijkheid. Tegen de Ku Klux Klan. Tegen het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Al snel moet hij het land uit vluchten. In We hadden liefde, we hadden wapens laat Urban Myth zijn strijd zien. De impact op zijn familie. De link met Black Lives Matter. De parallellen met nu. ‘Een rilling langs je ruggengraat,’ voelde de Volkskrant. En de Theaterkrant verzuchtte: ‘De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Alles swingt in deze voorstelling.’ Naar het boek van Christine Otten. Met kostuums en decor van de beroemde Marga Weimans. En schrijnend actueel.  

”Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat We hadden liefde, we hadden wapens niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.”

De Telegraaf

Credits

Cast: Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Nyncke Beekhuyzen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Script: Jibbe Willems
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Kostuum- en Decorontwerp: Marga Weimans
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Muziek: Jeroen van Olffen