N00B

Speelt n00b - première
ma 23 jan - di 24 jan
ma 23 jan
-
di 24 jan

Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. 

Een droomstart hadden ze. In 2021. Laura Bakker en Isabelle Kafando. Oftewel n00b. Ze studeerden af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, wonnen daar de Top Naeffprijs, pakten een paar maanden later alle denkbare trofeeën op het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestormden de theaters. In hun debuut n00b speelt n00b gaat het over het zijn van een n00b. Een nieuweling. Een beginneling. Een groentje. Een nobody. In flitsende scènes laat n00b zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. ‘De twee spelen overtuigend, zingen prachtig en hun voorstelling zit vol schrijnende humor,’ zag de Volkskrant. Humor anno nu. Over losers die gevoelens oproepen. Je wilt erheen met je onzekere zusje. Met de boys van Albufeira. Met de minnaar van je vader. Kortom: cabaret voor en door de n00bs van deze wereld. Voel je vooral aangesproken.

‘Kafando en Bakker zijn puike actrices, die snel schakelen en met kleine gebaren of stemwisselingen nuances kunnen aanbrengen. Ze hebben bovendien een fijn gevoel voor absurdisme.’

Parool

Credits

Regie: Peter van de Witte