Nederlands Theater Festival

De Staat van het Theater
do 1 sep 17.00 uur
do 1 sep
17.00 uur
  • do 1 sep
    17.00 uur
    niet reserveerbaar
  • Prijzen zijn inclusief € 1,50 per kaart voor het online bestellen. 

Traditiegetrouw opent het Nederlands Theater Festival het nieuwe theaterseizoen met De Staat van het Theater, waarin prominenten uit het culturele veld hun kijk op het Nederlandse theaterklimaat delen. En dit jaar gebeurt dat voor het eerst in De Kleine Komedie.

Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren. En om het allermooiste te laten zien in de Amsterdamse theaters. De Nederlandse Toneeljury kiest de beste voorstellingen van het seizoen èn reikt de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen uit, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or. Onderdeel van het Nederlands Theater Festival is het Amsterdam Fringe Festival, het brutale experimentele rafelrandje van het festival, dat in heel de stad plek biedt aan voorstellingen van nieuw, onbekend en ongetemd talent. 
 
De Kleine Komedie, het Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival trekken voor het eerst samen op. We delen namelijk een liefde: voor de theatrale kunst, voor het verhaal, voor onverwachte ontmoetingen op onze podia. Met een verrassende programmering op het snijvlak van cabaret, stand-up, storytelling, spoken word, toneel en muziektheater. Genres zonder grenzen. Samen gaan we niet uit van wat zou mogen, maar van wat allemaal mogelijk is. Zo ook in onze Komedie Kollektie. Op onze website zie je wat er allemaal te beleven is.