FARIDA LAAN

Zakkenwassers - première
do 16 jan 20.15 uur
do 16 jan
20.15 uur
  • do 16 jan
    20.15 uur
  • Prijzen zijn inclusief € 1,50 per kaart voor het online bestellen. 

‘Er zaten een aantal hele originele acts bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Farida Laan was echt een buitencategorie qua originaliteit. Daar zag ik iets was ik nog nooit eerder heb gezien. Ik moest continue opletten.’ (Lebbis in magazine Keep An Eye Foundation)

Farida woont in een straat vol Zakkenwassers. Wie klopt er aan de deur? En met welke geheime hartstocht? Een grootstedelijke patatbakker? Een op drift geraakte kapster? Een idealistisch handwerkcollectief? Farida neemt je mee in haar eigen unieke universum. Ze laat je duizelen en kikkert je op. Het Parool heeft het over ‘een intrigerende mix van performance art en spoken word’ en vergelijkt haar absurdisme met ‘Kamagurka, maar met nog minder houvast.’ NRC noemt het ‘poëtisch geladen storytelling,’ volgens De Telegraaf ‘schildert ze als het ware met woorden.’ Grappig, want Farida was lang beeldend kunstenaar. Tot ze papier inruilde voor podia, en haar spinsels penseelt in het theater. Ze won er meteen de Shaffy Cheque mee op het AKF. En onze harten. Bij ons mag ze altijd aan de deur kloppen. 

Poetisch geladen storytelling. Farida Laan verraste met volvette metaforen, en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages in haar verhaal beschreef.

NRC

Credits

Tekst & spel: Farida Laan
Regie begeleiding: Elisabeth Boor
Foto: Anne van Zantwijk