BOEKENBORREL

Joris Bijdendijk
za 14 dec 15.00 uur
za 14 dec
15.00 uur
  • za 14 dec
    15.00 uur
    Het eerste drankje is van ons!
  • Prijzen zijn inclusief € 1,50 per kaart voor het online bestellen. 

Welke kookboeken staan in de keuken van sterrenchef Joris Bijdendijk? 

Joris Bijdendijk, chef van RIJKS®, Wils en Wils Bakery Café behaalde drie keer een Michelinster en werd in 2017 meesterkok. Maar hij is ook culinair columnist bij Het Parool en schreef een scala aan kookboeken, waarvan de nieuwste—Chez Bijdendijk—zijn favoriete recepten uit de Franse keuken bevat. Maar welke (kook)boeken staan in zijn eigen keuken? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan en hoe lees je een kookboek voor? Tijdens de Boekenborrel kom je erachter.

Charles Dickens was nooit Charles Dickens geweest zonder Shakespeare. Nora Ephron greep keer op keer naar Pride & Prejudice. En Fran Lebowitz heeft ook zo haar literaire voorkeuren: “Ik heb liever dode schrijvers, want die kom je niet tegen op feestjes.” Schrijvers en hun inspiratiebronnen. In de Boekenborrel. Samen met Athenaeum Boekhandel nodigen we één keer per maand een schrijver uit om zijn of haar persoonlijke favorieten voor te lezen. Elke editie neemt een andere auteur plaats op onze voorleesfauteuil. Een kijkje in de boekenkast van je favoriete schrijvers. Een uur lang. Eerst de boeken, dan de borrel. Want het moet wel gezellig blijven. En het moet allitereren—zo gaat dat bij literatuur. We schieten van Simon Carmiggelt naar David Sedaris en van Harry Mulisch naar Oscar Wilde. Al had die laatste een hele andere kijk op de zaken: “Ik kan de honderd beste boeken niet kiezen,” aldus Wilde, “want ik heb er maar vijf geschreven.”

     

Credits

Foto: Chantal Arnts