Videoclip Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal gelanceerd

di 24 aug

De Kleine Komedie presenteert met trots de videoclip Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal? Cabaretiers als Yentl en de Boer, Peter Pannekoek, Henry van Loon en Karin Bloemen laten zien waar ze het afgelopen jaar, gedwongen door de theatersluiting, een baan hebben gevonden. Ze vragen zich af hoe dat ook alweer was, een volle zaal in De Kleine Komedie. Deze clip is het startsein van het nieuwe theaterseizoen. We mogen weer! De videoclip is hier te zien.

Veel cabaretiers hebben zich tijdens de coronaperiode laten omscholen. Stefano Keizers heeft een tandartsenpraktijk, Arjen Lubach wit muren, Peter Pannekoek verkoopt poffertjes en Sanne Wallis de Vries is aan de slag als verhuizer. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ze willen weer terug naar het podium, terug naar De Kleine Komedie. Want ze hebben een belangrijke vraag na al die maanden: wat voor sfeer is er eigenlijk in de zaal?  

Arjen Lubach, Edo Schoonbeek en Diederik Smit schreven een pastiche op het prachtige lied Wat voor sfeer zou er zijn in Den Haag? van Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink. Topcabaretiers Yentl Schieman, Christine de Boer, Henry van Loon, Alex Ploeg, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Sanne Wallis de Vries, Stefano Keizers, Dolf Jansen, Peter Pannekoek, Karin Bloemen, Roué Verveer en Arjen Lubach werken aan het project mee.

Binnenkort gaat het theaterseizoen eindelijk weer van start. Ook De Kleine Komedie heeft een programma vol met mooie voorstellingen, die op dinsdag 22 september in de verkoop gaan. Voor voorstellingen die plaatsvinden in september en oktober zijn de kaarten nu al te koop. Om de start van het nieuwe theaterseizoen te vieren wordt vandaag als klap op de vuurpijl de videoclip Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal? gelanceerd.