Zilveren Raampje voor Lebbis en Jansen

wo 22 dec.

In De Kleine Komedie vinden exceptionele en opmerkelijke dingen plaats. Soms is iets zo bijzonder dat we de mensen die daarbij betrokken zijn graag in de schijnwerpers zetten. Om hen publiekelijk lof toe te zwaaien. We doen dat met het Zilveren Raampje, een zilveren speld in de vorm van het beeldmerk van De Kleine Komedie.
 
Op 22 december speelden Lebbis en Jansen voor het eerst sinds 2006 weer samen een mini-Oudejaarsvoorstelling op het podium van De Kleine Komedie, zonder publiek, voor opname in de digitale adventskalender De Boom In! Na afloop eerde Vivienne Ypma, scheidend directeur van De Kleine Komedie, de mannen met het Zilveren Raampje. Je kunt hier het moment bekijken.

Met hun voorstellingen, zowel vroeger als duo en sinds 15 jaar in hun soloprogramma’s, dragen Lebbis en Jansen in belangrijke mate bij aan het gezicht van De Kleine Komedie en van het geëngageerde cabaret in Nederland. Hoe verschillend ook in uitwerking, de oorsprong van hun beider werk is een grote, oprechte betrokkenheid bij de samenleving en het vermogen, met een grote grapdichtheid, de vinger op de zere plek te leggen. Zij nodigen het publiek uit actief te zijn, een standpunt in te nemen, niet onverschillig te zijn. Een voorstelling van Lebbis en van Dolf Jansen laat zich amper vrijblijvend bekijken. Altijd actueel en scherp. Geen woorden maar daden. 

Foto: Joris van Bennekom