Bijgeboekte voorstellingen!

di 12 apr

Terwijl de laatste maanden van het seizoen aanbreken, gaan wij gewoon rustig door met het bijboeken van mooie voorstellingen. Zo zie je op 4 mei de indrukwekkende voorstelling Vergeten Helden. Muziek, theater en herdenking in het kader van Theater na de Dam. Ook Margreet heeft de groep verlaten, de succesvolle voorstelling van Mugmetdegoudentand, komt naar De Komedie. Geschreven door Aaf Brandt Corstius, met op het toneel Dick van den Toorn en Lies Visschedijk. En goed nieuws! Wilfried de Jong komt terug met Fotostudio de Jong. Zien we je dan?

 

Vergeten helden

Muziektheater in het kader van Theater na de Dam

Onze verzetshelden uit de Nederlandse koloniën: ken jij hun namen? Ze hielpen joden om onder te duiken, pleegden aanslagen en moesten dat soms met hun leven bekopen. Maar hun daden bleven onbekend en haalden de geschiedenisboeken niet. In deze prachtige muzikale voorstelling, met een waar sterrenensemble, worden ze alsnog geëerd. Zo maakt Vergeten Helden van deze verzetsstrijders Herinnerde Helden.

kaarten

 

Margreet heeft de groep verlaten

De pers sprak in superlatieven. Dus Margreet heeft de groep verlaten is gewoon bijgeboekt. Eén straat. Dertig buren. Eén appgroep. Alles gaat z’n gangetje. Op straat en in de app. Totdat buuf Margreet ineens de appgroep verlaat. Daar gaat dan de vanzelfsprekendheid waarmee je suffe straatje een eenheid vormde. Sta je linea recta tegenover de buren. En van Margreet horen we niets. Die heeft de groep verlaten.

kaarten

 

Fotostudio de Jong

Stond die voorstelling niet eerder geprogrammeerd? Inderdaad. Maar een positieve coronatest van Wilfried gooide roet in het eten. Daarom gaat Wilfried op 5 juni tóch met camera en muzikanten het podium op. Met foto’s uit eigen oude doos en foto’s uit de actualiteit. Met foto’s van beroemde fotografen en, als het even kan, met foto’s van jou. Wilfried belicht, vergroot uit en bespreekt. Elke foto een scène. Elk kiekje een liedje. Elk portret een verhaal. Een voorstelling om in te lijsten. 

kaarten