De Kleine Komedie gaat samenwerken met het Nederlands Theater Festival

wo 29 jun

De Kleine Komedie en het Nederlands Theater Festival slaan voor het eerst de handen ineen. We delen namelijk onze liefde voor theater en de wens om cabaret als genre een volwaardige plek te geven in het theaterlandschap. Dus we trekken samen op! Tijdens het Nederlands Theater Festival, van 1 t/m 11 september 2022, zullen drie onderdelen van het festival te zien zijn in De Kleine Komedie: De Staat van het Theater, één van de door de Nederlandse Toneeljury geselecteerde voorstellingen en de Komedie Kollektie: een selectie van de meest in het oog springende cabaretvoorstellingen van afgelopen seizoen.

De Staat van het Theater in De Kleine Komedie

Traditiegetrouw opent het Nederlands Theater Festival het nieuwe theaterseizoen met De Staat van het Theater, waarin prominenten uit het culturele veld hun kijk op het Nederlandse theaterklimaat delen. Nu misschien wel belangrijker dan ooit! En dit jaar gebeurt dat voor het eerst in De Kleine Komedie. De Staat van het Theater vindt plaats op 1 september. Wie De Staat dit jaar uitspreekt, is nog een verrassing.

De officiële juryselectie

Ieder jaar kiest de Nederlandse Toneeljury, dit jaar onder leiding van Hadassah de Boer, de mooiste voorstellingen van dit seizoen. Eén van deze voorstellingen is BAAAAAA van Circus Treurdier, op donderdag 8 en vrijdag 9 september te zien De Kleine Komedie.  

De Komedie Kollektie

Het Nederlands Theater Festival presenteert in samenwerking met De Kleine Komedie een greep uit de meest in het oog springende voorstellingen van het hele seizoen: Komedie Kollektie. Want wat is Nederlandser theater dan cabaret? Een kwaliteitsinkijk in de cabaretwereld, zoals je van de Komedie gewend bent. Zo zijn o.a. God’s Wegen van Nina de la Parra, Hans Teeuwen van Stefano Keizers en Show must go on van Stephanie Louwrier te zien. De voorstellingen van de Komedie Kollektie zijn geprogrammeerd tussen 1 en 11 september.