Eerste selectie Komedie Kollektie bekend

do 30 jun

Tijdens het Nederlands Theater Festival prestenteren we met de Komedie Kollektie de meest in het oog springende voorstellingen van een heel seizoen. Cabaret is lachen en verwonderen, geinen en de geest verruimen, verwondering en verlichting. De Komedie Kollektie laat je zien hoe. In welke vormen en maten. In welke hoeken en gaten. Innemend en intens. In hoor en in kijk. Maar wel een kwaliteitsinkijk.

Met trots presenteren we de eerste drie voorstellingen van onze Komedie Kollektie. 

Nina de La Parra

Gods Wegen, do 1 september

Vijf sterren in de Volkskrant. In NRC’s Cabaret Top 5 van het jaar. En dus gaat zenog één keer tijdens de Komedie Kollektie over Gods wegen. Nina de la Parra. Stand-up comedian en zangeres. Ze klettert van haar klasje in Paramaribo naar haar pratende vagina. Van Surinaamse one-hourhotels naar Duitse dwingende correctheid. Alles wordt op een brandstapel gegooid. Om haar vol vuur uit de as te laten herrijzen. Nina zingt, grapt en fileert. Verleidelijk en feministisch. Woedend en persoonlijk. Tot ze alles en iedereen, inclusief zichzelf, terug in de baarmoeder heeft getrapt. Gods wegen is ondoorgrondelijk goed!

kaarten

 

Stephanie Louwrier

Show must go on, za 3 september

Stephanie Louwrier stond nog niet met haar eigen voorstellingen in De Komedie, maar zij is een must see, of wacht: must experience. Je moet het ondergaan, haar razendsnelle, hilarische performance over een persoonlijke worsteling die ons allemaal aangaat, daarom is deze voorstelling geselecteerd in de Komedie Kollektie. Show must go on is taboedoorbrekend en verdomde humoristisch. En sexy. En muzikaal, met Christiaan Verbeek aan de knoppen. Een feest zonder laatste ronde.

kaarten

 

Stefano Keizers

Hans Teeuwen, wo 7 september

Stefano. Wat kunnen we nog over hem zeggen? Al een paar jaar laat hij alles en iedereen in opperste verwarring achter. Spot hij met theaterwetten. Banjert hij over de beeldbuis. En hij staat met Hans Teeuwen in de Komedie Kollektie als één van de meest in het oogspringende voorstelling van het afgelopen seizoen. Hans Teeuwen. Zo heet de voorstelling. Hans Teeuwen komt zelf niet. Al weet je met Stefano maar nooit.

kaarten