De winnaars van de Poelifinario's

di 11 okt

Gisteravond vond de uitreiking van de cabaretprijzen plaats. Want wanneer je ‘cabaret’ zegt zeg je al heel snel ‘Poelifinario’, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen. Drie Poelifinario’s hebben zich een weg naar de prijswinnende cabaretiers gevlogen. Over geluksvogels gesproken.

De Poelifinario in de categorie kleinkunst ging naar Alex Roeka voor zijn voorstelling Nieuwe Dromen—die afgelopen vrijdag in de Komedie in première ging.

Richard Groenendijk won de Poelifinario in de categorie entertainment voor zijn voorstelling Voor iedereen beter. De jury vond de winst voor Groenendijk klaarblijkelijk voor iedereen beter, al konden de andere genomineerden zich daar minder in vinden…

De Poelifinario voor engagement ging naar Tim Fransen en zijn voorstelling De mens en ik. Een enorm goede avond voor Tim, maar ook voor jou, aangezien Tim in december zijn voorstelling nog eens komt spelen in de Komedie.

Naast de Poelifinario’s werd ook de Neerlands Hoop uitgereikt, de prijs voor het grootste aanstormende cabarettalent van het seizoen. De Neerlands Hoop ging gisteravond naar Kirsten van Teijn, voor haar voorstelling (S)Experiment, een voorstelling over liefde, en dan vooral zonder hokjes of labels.

Wij feliciteren Alex, Richard, Tim en Kirsten van harte met hun prachtige prijzen!