Bijgeboekte voorstellingen

wo 23 nov

Vergeet Black Friday. Niks geen Cyber Monday. Nog op zoek naar écht een leuk kado voor onder de boom? Of gewoon, zin om met dit theaterweer lekker in het rode pluche te duiken? We hebben de afgelopen tijd heel wat voorstellingen bijgeboekt. Van Merijn Scholten tot Frank Boeijen en van Henry van Loon tot Lale Gül. Tot snel in de Komedie!

 

Lale Gül

Lunchpauzeverhalen, vrijdag 24 februari

Ze schreef dé bestseller van 2021. Lale Gül. Met haar autobiografische debuutroman Ik ga leven schudde ze de hele uitgeverswereld door elkaar. Momenteel schrijft ze haar tweede boek en is ze columnist voor o.a. Het Parool. In februari neemt ze plaats in onze gele fauteuil voor Lunchpauzeverhalen. 

kaarten

 

Laura van Dolron & Theo Maassen

Blind date, zondag 26 februari

Theatermaker Laura van Dolron neemt Theo Maassen op sleeptouw naar een nog onbekende locatie, om er 's avonds in De Kleine Komedie een voorstelling over te maken. Een TBS-kliniek bijvoorbeeld. Een AA-bijeenkomst. Een illegale daklozenopvang. Ze lopen samen een dag mee, en maken er dezelfde avond nog een voorstelling over. Ongepolijst, improviserend, vol gevoel en nieuwe inzichten. 

kaarten

 

Merijn Scholten

Team Solo, maandag 6, 13 & 20 maart

Die satirische filmpjes van Merijn Scholten gingen nogal vaak viral. Deze week gaat Team Solo bij ons in première en het zou wel eens de grappigste show in het theater kunnen worden. Daarom zijn we heel blij dat hij dit seizoen nog een paar maandagen in maart terugkomt. Zorg dat je de kaartjes in huis hebt!

kaarten

 

Henry van Loon

Jannie the showdog, di 28 t/m vr 31 maart

Het is een feit. Zijn burgermansbestaan is begonnen. Eerst werd hij zomaar ineens stiefvader. Maar daarna namen ze ook nog een pup in huis. Jannie The Show Dog. En inmiddels is Henry ook nog eens vader geworden van een eigen dochter. Dus het onvermijdelijke is nu aan het gebeuren: het gezin vormt het thema van zijn voorstelling. Henderball. Is. Back. 'De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes.' (de Volkskrant)

kaarten

 

Frank Boeijen

Theatertour 2023, maandag 15 mei

Frank Boeijen. Al jaren komt hij naar ons theater. Eén avond per jaar ligt Nijmegen niet aan de Waal, maar aan de Amstel. Hartje Amsterdam. Dan lopen we hier rond in Kronenburg Park.  Zoeken we hier De Verzoening. Denken wij in de kleur van zijn hart. Ons pluche pinkt een traan weg. Onze balkons deinen mee. Warm zoemt zijn zang door de zaal. Klassiekers zingt hij. En nieuw werk. Frank Boeijen blijft ons hoofd en ons hart verrassen

kaarten

 

Abel van Gijlswijk

AABZ '22 TOUR: Rebranding Anarchisme, za 27 & zo 28 mei

Abel van Gijlswijk is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. 'The last rebel on stage.’ (Henny Vrienten) Bekend van zijn band Hang Youth. Van zijn solo-rapact Abel. En van de quote van Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig): ‘Punker dan dit krijg je het niet in die stoffige hut van je.

kaarten

 

Saman Amini

Saman Amini's integratieplan, di 30 mei t/m do 1 juni

Zijn vorige voorstellingen werden overladen met sterren. Nu komt Saman Amini met zijn eerste cabaretvoorstelling en wéér regent het sterren. 'Branie, invoelbare liedjes, hilarische anekdoten en magistraal verteltalent.' (de Volkskrant). Saman wijst je de weg naar het ‘Nederlandschap.’ Door middel van persoonlijke verhalen, sketches en songs gaan we van zijn kinderjaren in Iran via zijn tijd na het AZC in Brabant naar zijn studententijd aan de Toneelacademie. Hilarisch, intiem en, ja, zo nu en dan ook pijnlijk.

kaarten