Bijgeboekte voorstellingen

wo 1 feb

We hebben de afgelopen tijd heel wat voorstellingen bijgeboekt. Van Arjen Lubach tot Jett Rebel en van Katinka Polderman tot Frank Boeijen. Tot snel in de Komedie!

 

 

Arjen Lubach

Comedy Tour - try out, ma 1 t/m wo 3 mei & do 8 t/m za 10 juni

Arjen Lubach komt naar de Komedie voor een zaal vol proefkonijnen waar hij ongegeneerd zijn nieuwe liedjes, grappen en gedachten op kan afvuren. Ruw en ongepolijst, maar gegarandeerd uniek en grappig. Hij is tenslotte Arjen Lubach. 

Kleine lettertjes: er zijn onderdelen uit deze voorstelling die kunnen overlappen met eerdere try-outs van na 2020.

kaarten

 

 

Frank Boeijen

Theatertour 2023, maandag 15 mei

Frank Boeijen. Al jaren komt hij naar ons theater. Eén avond per jaar ligt Nijmegen niet aan de Waal, maar aan de Amstel. Hartje Amsterdam. Dan lopen we hier rond in Kronenburg Park.  Zoeken we hier De Verzoening. Denken wij in de kleur van zijn hart. Ons pluche pinkt een traan weg. Onze balkons deinen mee. Warm zoemt zijn zang door de zaal. Klassiekers zingt hij. En nieuw werk. Frank Boeijen blijft ons hoofd en ons hart verrassen

kaarten

 

 

Jawad Es Soufi

Waarom ben jij zo?, donderdag 18 mei

De Rotterdamse Jawad Es Soufi, de docent Nederlands op een VMBO, staat al sinds zijn achttiende in het theater. En sinds twee jaar tourt zijn alter ego Sloegie met hem mee. Ze hebben samen al heel wat uitverkochte zalen meegemaakt. En waar Jawad overdag zelf voor de klas staat, laat Sloegi je in Waarom ben jij zo? zien wat een achtbaan van betekenis zijn eigen middelbareschooltijd is geweest. Doorslaggevend in zijn ontwikkeling. Met anekdotes en muzikale parodieën neemt hij je mee in zijn analyses en observaties.  

kaarten

 

Jett Rebel

Jett Rebel eert zijn helden, vrijdag 19 mei

Hij speelt alle festivals plat en heeft al heel wat uitverkochte zalen op zijn naam staan. Van Pinkpop tot Paradiso en van het Concertgebouw tot North Sea Jazz. En dan nu aan de Amstel, waar Jett Rebel een ode zal geven uit zijn helden uit de popmuziek. En deze muzikale alleskunner heeft nogal wat helden. Hij neemt ons mee van Stevie Wonder naar Fleetwood Mac en via Toto naar Elvis Presley en Todd Rundgren. Een keur aan klassiekers, wereldberoemd en nog onbekend, zal de revue passeren.

kaarten

 

Katinka Polderman

Masterclass beslisboom maken, za 20 mei, do 22 juni & vr 23 juni

Een gelegenheidspowerpointpresentatie. Door de Beslisbomenmaker des Vaderlands. In mei verschijnt haar boek Beslisbos, met de beste beslisbomen tot nu toe én nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde bomen. Om het boek te vieren geeft Katinka een masterclasses beslisbomen maken. Met wijze lessen over het maken van beslisbomen, over creativiteit en de lol van jezelf verrassen. Tussen de regels door leer je hoe je in het leven kunt staan als een echte beslisboomchirurg. Tegendraads, origineel en nuchter. Net als Katinka.

kaarten

 

Pieter Jouke & Ronald Snijders

De Staat van Verwarring, zo 21 mei

De Staat van Verwarring. Ooit een roemruchtig cultprogramma van de VPRO; nu terug in de Komedie. De enige absurde anti-talkshow van Ronald Snijders en Pieter Jouke waarbij geen doden vallen. Met absurde filmpjes, spraakverwarring en een paar interessante gasten. Zo waren eerder Janne Schra, Lucky Fonz III, Eric Vloeimans, Ronald Giphart, Eric Vloeimans, Sinterklaas en vele, vele anderen te gast. Alles wat je gewend bent van De Staat van Verwarring. Maar dan in de Komedie.

kaarten

 

Amsterdams Studenten Cabaret Festival

Halve finale, wo 24 & do 25 mei

Het ASCF is al 28 jaar dé springplank voor comedians. Onbevreesd storten ze zich in het diepe. Met hilarische verhalen, rake grappen en boordevol ambitie. Zes kandidaten strijden om drie finaleplekken. Wie zien wij binnenkort ook avondvullend terug in de theaters? Wordt het een warm bad of een koude douche? Kom kijken en je weet het. Oog voor talent. Blik op de toekomst. Zo gaat dat hier.  

kaarten

 

Abel van Gijlswijk

AABZ '22 TOUR: Rebranding Anarchisme, za 27 & zo 28 mei

Abel van Gijlswijk is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. 'The last rebel on stage.’ (Henny Vrienten) Bekend van zijn band Hang Youth. Van zijn solo-rapact Abel. En van de quote van Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig): ‘Punker dan dit krijg je het niet in die stoffige hut van je.

kaarten

 

Saman Amini

Saman Amini's integratieplan, di 30 mei t/m do 1 juni

Zijn vorige voorstellingen werden overladen met sterren. Nu komt Saman Amini met zijn eerste cabaretvoorstelling en wéér regent het sterren. 'Branie, invoelbare liedjes, hilarische anekdoten en magistraal verteltalent.' (de Volkskrant). Saman wijst je de weg naar het ‘Nederlandschap.’ Door middel van persoonlijke verhalen, sketches en songs gaan we van zijn kinderjaren in Iran via zijn tijd na het AZC in Brabant naar zijn studententijd aan de Toneelacademie. Hilarisch, intiem en, ja, zo nu en dan ook pijnlijk.

kaarten

 

Amsterdams Studenten Cabaret Festival

Finale, za 3 juni

Het ASCF is al 28 jaar dé springplank voor comedians. Onbevreesd storten ze zich in het diepe. Met hilarische verhalen, rake grappen en boordevol ambitie. Zes kandidaten strijden om drie finaleplekken. Wie zien wij binnenkort ook avondvullend terug in de theaters? Wordt het een warm bad of een koude douche? Kom kijken en je weet het. Oog voor talent. Blik op de toekomst. Zo gaat dat hier.  

kaarten