KomedieLAB opent zijn deuren

ma 13 mrt

Het is nieuw. Het is experiment. En het is niet aan de Amstel. De Kleine Komedie gaat ook programmeren op een tweede, externe locatie: KomedieLAB. Een plek voor nieuwe verhalen, nieuwe vormen, experimenten en try-outs. Van nog onbekende talenten maar zeker ook van gevestigde namen. Zo wil De Kleine Komedie bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw talent en het genre cabaret en kleinkunst verdiepen en verbreden.

KomedieLAB is gevestigd in @droog in de Staalstraat. Net als De Kleine Komedie aan de Amstel is dit een iconische gebouw rijk aan Amsterdamse historie. Zo zaten ooit de Staalmeesters in dit pand, geportretteerd door Rembrandt. KomedieLAB is een eenvoudige zaal; een blank canvas. Contrasterend met het traditionele pluche van de theaterzaal aan de Amstel, maar toch sfeervol en warm. De plek ademt kunst en experiment, wat het tot de ideale omgeving voor experiment en kleinere theatervormen maakt.

Op 1 april trapt KomedieLAB af met Volmondig: een woordkunstprogramma van Luan Buleshkaj met zeven acts en een diner van zeven kleine gangen.