Nieuw! De Cabaret Collectie

wo 19 apr.

Het Nederlands Theater Festival en De Kleine Komedie presenteren tijdens NTF 2023 de Cabaret Collectie: een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het seizoen. In het oog springend vanwege hun zeggingskracht, bijvoorbeeld. Hun uitzonderlijke humor. Hun visie, kunstenaarschap, originaliteit. Vanwege hun toevoeging aan het zo ontzettend brede cabaret-palet. Het lijkt op niemand, vertelt iets van waarde, verlicht, troost, biedt ten diepste een kijk op ons krukkige bestaan. Om te bewaren in een doosje.
 
Met de Cabaret Collectie willen we de aandacht vestigen op de breedte en de ontwikkelingen van cabaret als discipline. Het palet aan voorstellingen binnen deze collectie geeft in samenhang de breedte van het genre weer; elke voorstelling heeft daarbinnen een eigen plek. Samen vertellen ze het verhaal van de ontwikkeling van het cabaret op dit moment. Maar humor staat altijd op de eerste plaats.
 
De voorstellingen van de Cabaret Collectie worden geselecteerd door een commissie begeleid door Jörgen Tjon a Fong, directeur van De Kleine Komedie. Deze commissie bestaat uit Sander Janssens (theaterjournalist voor NRC en Theaterkrant), Floor Nicolas (programmeur De Kleine Komedie), Cyanne Toebes Moe-Tjon (hoofd artistieke zaken bij Theaters Diligentia en PePijn en comedy programmeur Vondelpark Openluchttheater) en Dick Zijp (humoronderzoeker en docent Universiteit Utrecht en KU Leuven, cabaretcriticus De Groene Amsterdammer).
 
De Cabaret Collectie is geprogrammeerd tussen 7 en 11 september. Welke voorstellingen zijn geselecteerd zal binnenkort bekend worden gemaakt.