Zo, opgelost!

di 9 mrt

Vanuit De Kleine Komedie nodigen Tex de Wit en Anna Gimbrère iedere maand cabaretiers uit om alledaagse of actuele problemen te komen oplossen. Op het podium staat het de cabaretier vrij om welk probleem dan ook aan te kaarten, zolang die maar aan het einde opgelost is. En of dat zo is, dat toetsen Tex en Anna. 

De NTR presenteert in samenwerking met De Kleine Komedie Zo, opgelost! Een komisch, online programma waarin jonge cabaretiers samen met ervaren rotten op humoristische wijze allerhande vraagstukken en prangende kwesties oplossen. Zo, opgelost! biedt cabarettalenten een podium nu de theaters gesloten zijn.

Het programma is ontwikkeld door cabaretier en Klikbeet-maker Stefan Pop en TIN CAN. De presentatie is in handen van Tex de Wit (Zondag met Lubach en Klikbeet) en Anna Gimbrère (DWDD en Pointer).

In Zo, opgelost! draait het allemaal om het zo origineel en grappig mogelijk oplossen van problemen. Van universeel tot kleinschalig, van actueel tot chronisch. Van het klimaatprobleem en de verkiezingen tot kerst vieren met je schoonfamilie en succesvol tinderen. De cabaretiers krijgen de vraagstukken van tevoren voorgelegd, gaan daarmee aan de slag en presenteren in De Kleine Komedie hun oplossing in een vorm naar keuze. Verwacht spetterende liedjes, briljante sketches en hilarische conferences. Gemaakt door o.a. Sanne Wallis de Vries, Lebbis, Alex Ploeg, Yentl en de Boer, Kiki Schippers, Johan Goossens en Katinka Polderman en introduceert veelbelovende talenten als Glodi Lugungu, Jasper van der Veen en Andries Tunru. Op dit moment wordt Zo, opgelost! opgenomen zonder publiek, maar zodra het theater weer open mag kunnen cabaretliefhebbers aanwezig zijn bij de opnames. Het programma is een fantastisch podium voor cabaretiers om hun kunsten te vertonen nu dat nergens anders kan.

Zo, opgelost! is een unieke samenwerking tussen De Kleine Komedie, NTR en productiebedrijf TIN CAN. Het programma komt tot stand met dank aan het Actieplan Cultuur van de NPO.  Met financiële steun van de overheid worden culturele producties gemaakt voor tv en radio. Hiermee geeft de NPO een podium aan culturele makers die vanwege de coronacrisis in zwaar verkeren en noodgedwongen thuiszitten. Het streven van de NPO om juist nu meer aandacht aan cultuur te schenken, sluit perfect aan bij het uitgangspunt van De Kleine Komedie zich in te zetten voor de ontwikkeling van (jonge) makers. Zo, opgelost! zorgt ervoor dat zij in deze povere tijden toch inkomsten genereren en zichzelf aan een groot publiek kunnen presenteren.