Toekenning Kickstart Cultuurfonds

do 15 apr.

Afgelopen jaar werd het Kickstart Cultuurfonds opgericht, dat theaters, musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumproducties financieel ondersteunt voor aanpassingen aan de anderhalvemetersamenleving. Ook De Kleine Komedie heeft een aanvraag gedaan. We zijn verheugd te kunnen melden dat onze aanvraag gehonoreerd is!

De Kleine Komedie heeft van het Kickstart Cultuurfonds een bijdrage toegekend gekregen om zich voor te bereiden op heropening in de nabije toekomst. Deze donatie wordt gebruikt voor bijvoorbeeld desinfectie- en schoonmaakvoorzieningen voor publiek, techniek, bespelers en personeel. Daarnaast zullen we deze bijdrage gebruiken voor sneltesten voor cast & crew en extra publiekbegeleiding en voor werkzaamheden ten gevolge van de veiligheidsvereisten die deze coronaperiode met zich meebrengt. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat we veilig de deuren kunnen openen, zodat het voor iedereen mogelijk is om te genieten van de voorstellingen op ons toneel.

Met dank aan deze financiële bijdrage, evenals de ruimhartige donaties die we ontvangen hebben, hopen we snel weer veilig open te kunnen gaan. We kunnen niet wachten om jullie weer te verwelkomen en staan te trappelen om jullie in de zaal te zien tijdens een avondje in de Komedie!

Het Kickstart Cultuurfonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation, samen met een groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het doel van het Kickstart Cultuurfonds is om snel financiële ondersteuning te bieden aan culturele instellingen die door de coronamaatregelen in zwaar weer terecht zijn gekomen.