Jörgen Tjon A Fong per 1 december nieuwe directeur van De Kleine Komedie

di 17 aug

Jörgen Tjon A Fong treedt per 1 december aan als directeur-bestuurder van De Kleine Komedie. Hij is de opvolger van Vivienne Ypma die eind 2021 na ruim 15 jaar afscheid neemt. 

De Raad van Toezicht van De Kleine Komedie is verheugd met de benoeming van Jörgen Tjon A Fong (47). Nina Tellegen, voorzitter van de RvT: ‘Jörgen is een all-round theatermaker, oprichter van theatergroep Urban Myth, acteur, regisseur, schrijver, gastcurator en moderator van debatten. Hij heeft de juiste ervaring en visie om De Kleine Komedie verder te ontwikkelen als hét podium voor cabaret, kleinkunst en theaterconcerten, met een gevarieerd aanbod aan makers voor een groot en breed publiek. Hij is daarmee een waardige opvolger van Vivienne Ypma die met haar visie en grote inzet de Komedie heeft ontwikkeld tot het toonaangevende podium dat het nu is.’

Jörgen Tjon A Fong is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en heeft zijn Master behaald aan Royal Central School of Speech and Drama, onderdeel van the University of London. Ook heeft hij een opleiding tot curator afgerond aan de universiteit van Salzburg. 

Tjon A Fong: “Ik heb De Kleine Komedie leren kennen als gastvrij en geëngageerd theater waar we met plezier onze producties gespeeld hebben. De kracht van De Kleine Komedie is het samenbrengen van artiesten die elk vanuit hun eigen perspectief hun visie op de wereld delen. Daar wordt een breed palet van disciplines voor gebruikt: cabaret, kleinkunst, muziek en literatuur.
Ik kijk ernaar uit om samen met het team vorm te geven aan het theater waar belangwekkende, urgente en mooie verhalen met het publiek gedeeld kunnen worden. Vivienne Ypma heeft een mooie traditie neergezet, waar we graag op doorbouwen.”