Kamiel Rongen - waterballet

Kunst in de Komedie

 

De Kleine Komedie. Normaal gesproken 7 dagen per week bruisend, met volle zalen en een enthousiast publiek. Sinds maart zijn we maar mondjesmaat open geweest en het is nog steeds niet duidelijk wanneer we weer op volle kracht vooruit zullen kunnen. Om verdrietig van te worden.
Vandaar dat we de bezoekers van ons gebouw, de passanten op straat, de bewoners van de stad en onszelf willen opvrolijken. Een lichtpuntje willen geven nu er zo weinig mogelijk is op het gebied van kunst en cultuur.

Daarom is het werk van lichtkunstenaar Kamiel Rongen nu te zien, hij verlicht ons pand van binnenuit met zijn videokunst. Vrolijk licht in deze donkere tijd. Dus ben je 's avonds in de buurt, vergeet dan niet om een kijkje te nemen! Het kunstwerk is dagelijks te zien vanaf 17.00 uur.

De première nu in z'n geheel op YouTube te zien voor wie het gemist heeft of vanuit de luie stoel nog eens wil nagenieten!

Kamiel Rongen is een Amsterdamse kunstenaar die met zijn hypercreatieve werk de hele wereld over gaat. Zijn werk is hypnotiserend. Verslavend. Zo goed en origineel dat je niet weg kan kijken. Wat hij doet? Hij maakt video’s. Audiovisuele meesterwerken. Hij schept landschappen. Laat verf door water vliegen. En gebruikt daarbij nagellak, glitters, passievruchtpitjes en allerlei verschillende vloeistoffen. Van dichtbij filmt hij hoe hij de felgekleurde verf door een vissenkom reist. De mooiste fragmenten gebruikt hij voor zijn video’s. Speciaal voor ons maakt hij een exclusieve expositie. Geprojecteerd op de muren in de hal van ons gebouw en continu te zien zodra het buiten donker wordt. Tijdens de feestelijke première neemt hij je live op ons podium mee in de wereld van Waterballet. Gewapend met een vissenkom, een camera en een mix van kleur en muziek. Je moet het zien om het te geloven.

Bezoek de website van Kamiel Rongen

Bekijk de video hieronder en maak kennis met Kamiel: