Rolstoeltoegankelijkheid

Er is in de zaal een rolstoelplaats (plus een begeleidersplek) die je telefonisch kunt bestellen. Helaas hebben we momenteel nog geen verdere voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Door de aanwezige trappen en smalle deuren zijn we minder toegankelijk voor mindervaliden en niet geschikt voor elektrische rolstoelen.

De Kleine Komedie is een historisch pand en een rijksmonument. Hierdoor mogen we slechts na toestemming van Monumentenzorg aanpassingen doen aan ons gebouw. Door de aanwezige trappen en smalle deuren is het gebouw niet eenvoudig toegankelijk voor mindervaliden en niet geschikt voor elektrische rolstoelen. Tot dusver werden onze plannen om het pand rolstoelvriendelijker te maken niet goedgekeurd.

We hopen op korte termijn verandering in deze situatie te brengen. We zijn in hoopvolle afwachting van de fiattering van onze verbouwingsplannen voor een rolstoellift en mindervalidentoilet.  

Tot het zover is kunnen wij assistentie bieden bij het naar binnen tillen van een rolstoel. Onze medewerkers zijn graag behulpzaam op alle mogelijke manieren.

Toegankelijkheid publiek met visuele of auditieve beperking

  • Blindengeleidehonden zijn welkom, mits vooraf gemeld bij uw reservering.
  • Er is een meeluistersysteem voor slechthorenden aanwezig; deze is af te halen bij de kassa.

Toegankelijkheid en De Kleine Komedie

Binnen de Kleine Komedie zijn we ervan bewust dat we het theater zijn voor alle Amsterdammers. We realiseren ons dat toegankelijkheid, in allerlei facetten, daarin een belangrijke rol speelt. Zo zijn blindengeleidehonden welkom en is een meeluistersysteem voor slechthorenden aanwezig. Onze website is in de basis al geschikt voor mensen met een visuele beperking, maar dit zijn we aan op dit moment nog verder aan het ontwikkelen. In het theater zelf kunnen ook nog de nodige stappen gezet worden. 

Zo zijn we bezig met het installeren van een invalidelift om ons gebouw met de vele trappetjes toegankelijk te maken. Ook worden de plannen gemaakt om een invalidetoilet te plaatsen. 
Dat is uitdagend, want De Kleine Komedie is een rijksmonument en onze mogelijkheden om ingrijpende veranderingen aan te brengen zijn daardoor beperkt. 

Ook is er een team toegankelijkheid binnen de organisatie opgezet om met andere ogen naar ons gebouw te kijken en verbeteringen door te voeren om alle bezoekers gastvrij te kunnen ontvangen.

Met andere woorden, werk aan de winkel!