Ons verhaal

Als bescheiden gesubsidieerd theater is De Kleine Komedie voor haar financiering afhankelijk van volle zalen en genereus publiek. Daar hebben we normaal gesproken geen gebrek aan gelukkig. Onze voorstellingen zijn vaak uitverkocht en dankzij de steun van onze Vrienden en de bijdragen van Mijn Stoel krijgen we onze begroting altijd rond. Maar in 2020 was alles anders.  

We hadden een positieve start maar stonden op 28 november weer in één klap stil. In goede tijden ontvangen we zo rond de 2800 bezoekers in één week. Nu is her oorverdovend stil.

Na de aanvankelijke verbijstering hebben we naar oplossingen gezocht om onze artiesten toch een mogelijkheid te bieden aan het werk te blijven en ons publiek te blijven verrassen. Met onze online activiteiten zijn we een eind gekomen. We hebben dankzij het Zadelhoff Cultuurfonds in het voorjaar camerafaciliteiten kunnen aanschaffen. Hiermee hebben we de podcast De Kleine Remedie kunnen maken, concerten kunnen streamen en interactieve live programma’s geproduceerd. En dankzij de gulle gift van een anoniem familiefonds sloten we zowel dit jaar als vorig jaar hartverwarmend af met de adventskalender waar inmiddels meer dan anderhalf miljoen mensen van hebben genoten.

Maar ondertussen kijken we met angst en beven naar 2022. In 2020 en 2021 hielden we, ook dankzij overheidssteun, het hoofd boven water, maar het nieuwe jaar ziet er donker uit. Voorlopig kunnen we nog niet open en al helemaal niet voor 500 bezoekers. 

Draag je ons een warm hart toe? Steun ons dan. En help ons dé plek te blijven in Nederland voor cabaret en muzikale programma’s. Met op het podium alle ruimte voor zowel de beginnende als de ervaren, populaire theatermakers. 

Elke financiële bijdrage, groot of klein, is voor ons van wezenlijk belang. Wij doen graag iets terug en bieden de mogelijkheid om op verschillende manieren bij ons theater betrokken te zijn.

Wil je ons steunen door belangeloos een eenmalige donatie te doen? Dat kan via Tikkie. Klik op de 'Steun Ons'-knop hieronder, dan word je direct doorgestuurd naar Tikkie. Daar kan je zelf bepalen met welk bedrag je ons wil steunen. 

Alvast bedankt namens alle medewerkers van De Kleine Komedie!  

We wensen iedereen een gezond 2022 met open theaters en fantastische voorstellingen.