IZALINE CALISTER

Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder, de slavin
zo 30 jun 20.15 uur
zo 30 jun
20.15 uur
  • zo 30 jun
    20.15 uur
  • Prijzen zijn inclusief € 1,50 per kaart voor het online bestellen. 

'Haar charme en ongeforceerde humor stellen je op je gemak en als verhalenverteller creëert ze onverwachte saamhorigheid onder haar toeschouwers, door ze samen te laten zwijgen, zingen en dansen.’ (de Volkskrant)

Herdenken. Lange tijd was het taboe. Tula, de revolteleider van tot slaaf gemaakten op Curaçao, werd meer dan tweehonderd jaar keihard gecanceld. De doodstraf kreeg hij, doodgezwegen werd hij. Werd. Want inmiddels wordt hij geëerd als held. Izaline Calister en Thijs Borsten maakten een NPO-docu over hem. En over het slavernijverleden op Curaçao. En nu brengt Izaline dat verhaal naar het theater. En linkt ze het aan het leven van Juliet. Haar overgrootmoeder. Die de slavernij zelf heeft meegemaakt. En de afschaffing ervan, nu precies 150 jaar geleden. Tula en Juliet is een persoonlijke, ontroerende voorstelling. Met film en muziek. Met verleden en heden. En het vieren van de toekomst. Verwacht ‘rillingen over de rug’ (Jazzism). En vergeet nooit meer.

Met Ed Verhoeff (gitaar), Ilja Reijngoud (trombone, toetsen) en Roël Calister (percussie) 

'De liederen zijn prachtig, betekenisvol en bij tijd en wijle diep ontroerend. Met haar prachtige stem die je uit duizenden herkent voert Calister je moeiteloos mee van de ene gemoedstoestand in de andere. Behalve de begenadigd zangeres die ze is bezit ze begenadigde acteerkwaliteiten die deze voorstelling vereist. Dat draagt belangrijk bij dat het verhaal bij je binnenkomt. Het stuk inspireert.'

de Volkskrant

Credits

Regie: Leoni Jansen 

Foto's: Merlijn Doomer, Peter Putters