Keti Koti in De Kleine Komedie

ma 3 jun.

Op 1 juli vieren we met Keti Koti de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. De Kleine Komedie viert en herdenkt mee. Met drie prachtige voorstellingen en de traditionele Free Heri Heri.

 

ZO! GOSPEL CHOIR & GERSHWIN BONOVACIA

Songs of slavery & freedom — vr 28 juni

Een indrukwekkend muzikaal eerbetoon aan de (veer)kracht en vastberadenheid van de slaafgemaakte voorouders. Dit concert brengt een boeiende mix van moderne spirituals, bewerkte hymnen en gospelnummers in verrassende arrangementen, waarbij de menselijke stem centraal staat. Songs of Slavery & Freedom biedt langs de oorsprong en ontwikkeling van gospel een ander perspectief op dit beladen verleden. Ervaar de diepgaande emotie en kracht van gospelmuziek tijdens deze memorabele avond, vol prachtige harmonieën en indrukwekkende teksten van dichter-schrijver “Gershwin Bonevacia”. 

kaarten

 

 

IZALINE CALISTER

Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder, de slavin — zo 30 juni

Herdenken. Lange tijd was het taboe. Tula, de revolteleider van tot slaaf gemaakten op Curaçao, werd meer dan tweehonderd jaar keihard gecanceld. De doodstraf kreeg hij, doodgezwegen werd hij. Werd. Want inmiddels wordt hij geëerd als held. Izaline Calister en Thijs Borsten maakten een NPO-docu over hem. En over het slavernijverleden op Curaçao. En nu brengt Izaline dat verhaal naar het theater. En linkt ze het aan het leven van Juliet. Haar overgrootmoeder. Die de slavernij zelf heeft meegemaakt. En de afschaffing ervan, nu precies 150 jaar geleden. Tula en Juliet is een persoonlijke, ontroerende voorstelling. Met film en muziek. Met verleden en heden. En het vieren van de toekomst. Verwacht ‘rillingen over de rug’ (Jazzism). En vergeet nooit meer.

kaarten

 

 

FREE HERI HERI FOR ALL

ma 1 juli, iedereen is welkom!

Aan tafel! Kom op 1 juli bij ons een maaltijd eten. Initiatiefnemer Kip Republic zal de allerbeste chefs aan het werk zetten om voor de hele stad heri heri te bereiden: een eenpansgerecht dat bestaat uit onder andere cassave, zoete aardappel, bakkeljauw en een ei. Maar vooral: een maaltijd die staat voor vieren, herdenken en samenkomen. We nodigen jou dan ook van harte uit om langs te komen tussen 17.00 en 19.00 uur voor een gratis portie heerlijke heri heri. 

gratis

 

BABS' KETI KOTI SALON

Met Gerda Havertong, Cynthia McLeod, Wina Ricardo, Steffen Morrison, Swendeline Ersilia, Lev Avitan en Xillan Macrooy — ma 1 juli

Na de Free Heri Heri maaltijd komt schrijver en dichter Babs Gons met Babs' Keti Koti Salon. Een speciale woordsalon, alleen in De Kleine Komedie. Babs’ Keti Koti Salon is poëzie en proza, monologen en muziek. Met Met Gerda Havertong, Cynthia McLeod, Wina Ricardo, Steffen Morrison, Swendeline Ersilia, Lev Avitan en Xillan Macrooy. Kortom: het belooft een bijzondere dag te worden. 

kaarten