De Kleine Komedie

Ayoub Kharkhach wint AKF Sonneveldprijs 2024

Gisteravond vond in een bomvolle Komedie de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival plaats, waar Ayoub Kharkhach de AKF Sonneveldprijs én de AKF publieksprijs won. Levy Geernaert nam de AKF Shaffy Cheque mee naar huis. Gefeliciteerd met deze prachtige prijzen!

zo 7 apr

De Kleine Komedie presenteert: Humor aan huis

De Kleine Komedie presenteert: humor aan huis. Vanaf 1 april kun je via onze site een cabaretier bestellen die binnen no time bij jou op de stoep staat. Een flitscomedian, die klaar staat om de leukste grappen op je af te schieten. En je hoeft er niet eens de bank voor af. 

vr 22 mrt

Nominaties Annie M.G. Schmidtprijs bekend

Wie schreef het beste theaterlied van 2023? Op 16 maart zijn de nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs bekendgemaakt. En voor de allereerste keer in de geschiedenis van het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt de uitreiking in De Kleine Komedie plaats; op zondag 21 april.  Als dat geen feest is, dan weten wij het ook niet meer.

za 16 mrt

David Linszen winnaar Leids Cabaret Festival

Na een zenuwslopende finale heeft David Linszen de felbegeerde juryprijs, publieksprijs én studentenprijs gewonnen. Zo won hij zondagavond overtuigend de 44e editie van het Leids Cabaret Festival. 

De jury over winnaar:
“David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig. Eigen, absurdistisch en met een hoge grap-dichtheid. Er was geen enkel voorspelbaar moment… een vanzelfsprekend talent!”

 

zo 11 feb

We gaan samenwerken met Theater Bellevue!

Yess we mogen het van de daken roepen; De Kleine Komedie en Theater Bellevue gaan samenwerken. We bouwen hiermee een steviger fundament in Amsterdam voor talentontwikkeling binnen cabaret, kleinkunst en stand-up. Een eerste stap in deze samenwerking is het aanstellen van een junior programmeur die de opdracht krijgt talent te scouten en te programmeren voor zowel Klein Bellevue als KomedieLAB. 

do 16 nov