Subsidieaanvraag De Kleine Komedie gehonoreerd!

zo 1 nov.

Gisteren was een cruciale dag voor De Kleine Komedie. Met een geweldige afloop! Eerder schreven we al over het collegevoorstel om geld vrij te spelen binnen het budget van de vierjarige subsidies in het Kunstenplan 2021-2024. Hierdoor zou er alsnog geld zijn om onze positief beoordeelde aanvraag te kunnen honoreren. De gemeenteraad heeft hier gisteren met grote meerderheid vóór gestemd. Een enorme opluchting en ontzettend fijn nieuws in deze moeilijke periode.

Eerder op de middag kregen we ook al goed nieuws: burgemeester Halsema maakte bekend dat er tien locaties zijn geselecteerd die een ontheffing krijgen op de coronabeperkingen omdat het instellingen zijn die “van groot internationaal, nationaal of regionaal belang zijn en vandaag de dag een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur”. We zijn blij en trots daarbij te horen! Bovendien is het fijn dat met deze twee besluiten het grote belang van de Komedie wordt onderstreept.

In de praktijk betekent dit dat we dus weer 111 mensen in de zaal kunnen ontvangen, in plaats van maximaal 30. Ook voor onze artiesten is dat goed nieuws. Zij zijn voor het leeuwendeel ongesubsidieerd en ook afhankelijk van de publieksinkomsten.

En nu? Champagne! En tijd om te knallen. We hebben veel mooie voorstellingen in het verschiet en krijgen met regelmaat fijne reacties van mensen die bij ons veilig en ‘coronaproof’ een voorstelling hebben gezien. Een avondje in de Komedie blijkt gelukkig nog altijd gezellig en sfeervol te zijn, zelfs op gepaste afstand.

We hopen jullie snel weer, als vanouds, te zien!