Onze coronamaatregelen

ma 17 aug.

Om bezoek aan De Kleine Komedie zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, hanteren wij een coronaprotocol. In het theater houden medewerkers, bespelers en bezoekers zich aan dit protocol met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Het protocol wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig aangepast. 

Hieronder is meer informatie te vinden over een bezoek aan De Kleine Komedie. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk vragen reeds te beantwoorden maar mocht er iets onduidelijk zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Dat kan altijd via de mail naar algemeen@dekleinekomedie.nl


Algemene regels binnen het gebouw

 • Iedereen wordt geacht 1,5 meter (twee armlengtes) afstand tot elkaar te houden. Dit geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar en voor mensen uit één gezin/huishouden.
 • Schud geen handen en vermijd fysiek contact met anderen.
 • Gebruik direct bij binnenkomst en wanneer maar nodig de desinfecterende handgels die worden aangeboden. Maak gebruik van (eigen) papieren zakdoekjes waar nodig en gooi deze daarna direct weg in een vuilnisbak. Hoest en nies in je elleboog en desinfecteer daarna je handen. Milde klachten of verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, verlies van geur en/of smaak, verhoging (vanaf 38 graden Celsius) of (lichte) hoestklachten? Blijf thuis! 
 • In het gebouw is alleen eenrichtingsverkeer mogelijk. Bezoekers worden geacht zich aan de looproutes te houden.
 • In aanvulling op de algemene bezoekersvoorwaarden gaan bezoekers akkoord met de RIVM-maatregelen en dit protocol.

Voorafgaand aan je bezoek

 • Aankoop van kaarten kan alleen vooraf en online, via de website van De Kleine Komedie. Bij uitzondering kunnen bezoekers bij de kassa contactloos betalen. De kassa is voor aanvang van de voorstelling open voor vragen en het contactloos betalen van de via de website gereserveerde kaarten.
 • Kaarten zijn alleen per 1 stoel of per 2 stoelen beschikbaar.
 • Na aankoop van de kaarten via de website krijgen bezoekers een eigen tijdslot en ingang toegewezen, afhankelijk van het gekozen zaaldeel. Voorafgaand aan de voorstelling word je hierover per mail geïnformeerd. Hou je aan het aangegeven tijdslot en maak gebruik van de juiste ingang want alleen op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat bezoekers elkaar niet kruisen in de foyer of in de gangpaden van de zaal en op de balkons.

Het bezoeken van de voorstelling

 • Bezoekers verzamelen zich op het toegewezen tijdslot bij de toegewezen ingang bij het theater zoals vermeld in de mail die voorafgaand aan het bezoek wordt toegestuurd. Een medewerker van DKK staat voor het pand om eventuele vragen te beantwoorden en de rij te coördineren. 
 • Bezoekers worden door een van onze medewerkers gevraagd of zij geen gezondheidsklachten hebben die COVID-19 gerelateerd kunnen zijn (neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en/of benauwdheid).
 • Bij de entree staat een medewerker van DKK om bezoekers te ontvangen en te informeren over de routing in het gebouw.
 • We verzoeken bezoekers om een mondkapje te dragen in het pand tot het moment dat er wordt plaatsgenomen op de stoelen in de zaal of op een van de balkons. Dit geldt ook als bezoekers opstaan na afloop van de voorstelling. Het mondkapje hoeft niet op op het moment dat bezoekers op hun stoel in de zaal zitten.
 • De garderobe is wegens veiligheidsoverwegingen gesloten, bezoekers kunnen hun jassen en tassen mee de zaal in nemen. Tassen mogen niet groter zijn dan A4-formaat en spullen moeten binnen bereik blijven zodat ze direct meegenomen kunnen worden naar buiten indien nodig.
 • Bij het naar binnen gaan in de theaterzaal (zowel de zaal beneden als de balkons) worden bezoekers begeleid door theatermedewerkers die instructie en uitleg geven over waar zelf plaats te nemen en het plaatsen van jassen & tassen. Door middel van stoelhoezen is duidelijk aangegeven op welke stoelen mag worden plaatsgenomen.
 • Toiletbezoek is alleen voor aanvang beneden in de foyer mogelijk. Er zijn slechts twee toiletten open, één damestoilet en één herentoilet. De toiletten kunnen wegens de kleine toiletruimtes slechts beperkt worden gebruikt. Gelieve daar rekening mee te houden voor vertrek.
 • Alleen in noodgevallen kan een bezoeker tijdens de voorstelling naar het toilet. Als de bezoeker terug wil naar de zaal, kan dit alleen onder begeleiding van een medewerker en alleen naar het tweede zijbalkon (aan de linker- of rechterkant).
 • De voorstellingen hebben geen pauze en de bar(ren) in het theater zijn niet geopend (ook niet voor aanvang en na afloop van de voorstellingen).  
 • Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer mogelijk. 

Na de voorstelling

 • Hopelijk heb je genoten van de voorstelling. Graag na afloop van de voorstelling even blijven zitten en wachten op de instructies van onze medewerkers.
 • We verzoeken alle bezoekers om een mondkapje op te doen op het moment dat je uit je stoel opstaat en naar de uitgang loopt.
 • De medewerkers leiden bezoekers via twee uitgangen naar buiten om te zorgen dat bezoekers elkaar niet kruisen. Het is prettig als iedereen rustig achter elkaar naar buiten gaat maar wel blijft doorlopen om een goede doorstroom te houden en iedereen veilig naar buiten te laten gaan.

We doen zoals altijd ons uiterste beste ieders theaterbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Bovenstaande maatregelen zorgen er voor dat publiek, bespelers en medewerkers veilig in De Kleine Komedie aanwezig kunnen zijn.  

We hopen jullie gauw in de Komedie te zien!