Fenomeen La Pat in de Volkskrant

26 januari 2017 - In de Volkskrant staat een prachtig interview van Arjan Peters met het fenomeen La Pat. 'Ik speel piano, zonder zelfs maar noten te kunnen lezen. Ik doe maar wat. Dus ik ben kwetsbaar.'

Donderdag 26 januari 2017

Foto bij het artikel in de Volkskrant, door Daniel Cohen.

In de jaren tachtig was ze het fenomeen La Pat. Platenmaatschappijen stonden de rij om haar naar Duitsland of Amerika te brengen. In 1991 kreeg ze een Edison voor haar programma La Gabbia d'Oro en trad ze op in een uitverkocht Concertgebouw. Maar toen kreeg ze een burn-out en stopte met zingen.

Tot Patty Trossèl het werk las van een 19de-eeuwse boerendichter. Nu keert ze, na jaren van anonimiteit, terug op het podium. Maandag gaat ze bij ons in première.

In een mooi interview met Arjan Peters in de Volkskrant van gisteren vertelt ze over vroeger, over de boerendichter en haar terugkeer op het podium. 'Ik speel piano, zonder zelfs maar noten te kunnen lezen. Ik doe maar wat. Dus ik ben kwetsbaar.' Lees het hele interview hier.

Update 3 februari 2017: De Volkskrant was ook aanwezig bij de première en gaf haar vier vette sterren. 'La Pat zet een sterke show neer die op een niet gladde manier toch uitermate professioneel is.' Lees de recensie hier.

La Pat, Winter's Choice (première)
Maandag 30 januari 2017

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X