"Ik wil dat alles minder comfortabel is". zegt Rapper Fresku in Het Parool

4 juni 2016 - Na drie albums gaat rapper Fresku het theater in, omdat hij behoefte had aan het enge, het onveilige. 'Ik wil dat alles minder comfortabel is.'

Zaterdag 04 juni 2016

Rapper Fresku gaat het theater in! En komt in 2017 naar De Kleine Komedie. Hij heeft behoefte aan het enge, het onveilige. "Ik wil dat alles minder comfortabel is." 

"Roy Michael Reymound (29), de echte naam van Fresku, wordt binnen de Nederlandse hiphopkringen gezien als één van de belangrijkste, grootste rappers. Hij vergaarde roem door zijn serieuze, persoonlijke teksten vol van twijfel en aan de andere kant zijn ironische nummers met humor en zelfspot". 

"Fresku gaat in zijn voorstelling als een theatermaker aan het werk. Hij doet een aantal raps zonder muziek, maar voor de rest vertelt hij verhalen als een cabaretier, stand-upcomedian. "Ik ben nu niet ineens een cabaretier. Zo'n titel moet je verdienen. Ik vind het ook niet leuk als iedereen die rijmt, ineens een rapper wordt genoemd. Dat is een kunst, daar moet je tijd in steken. Beter worden, huilen, janken, naar huis gaan, beter worden, gedist worden, terug dissen, vechten."

Lees hier het hele artikel in Het Parool

Kaarten? Fresku
12, 13 en 14 januari

Meer nieuws

Cookies

We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. U kunt hierover meer lezen in ons privacystatement.

Privacystatement

X