Update rondom de VSCD-pilot in april

do 8 apr

Deze week werd bekend dat 43 theaters in Nederland van 13 tot en met 21 april de deuren zullen openen in het kader van de 'pilot sneltesten'. Doel van deze nieuwe pilots met toegangstesten is om te onderzoeken hoe de inzet van testen werkt voor de testlogistiek, infrastructuur, ICT en de testbereidheid onder mensen. De Kleine Komedie neemt niet deel aan deze proef maar wacht met belangstelling de resultaten af. We zijn met name benieuwd naar de testbereidheid van het publiek en de financiering van het vervolgtraject. Vooralsnog schrikt het uitgangspunt ons af dat het publiek straks de sneltesten (toch al snel enkele tientjes per test) zelf zal moeten betalen, wat theaterbezoek tot een elitaire aangelegenheid zou maken. 

We hebben besloten om de lijn van de Gemeente Amsterdam te volgen en te wachten op de maatregelen die specifiek voor de podia in onze stad zullen gaan gelden. Zo kunnen we maatwerk leveren en op een verantwoorde en veilige manier publiek ontvangen. En ja, we staan uiteraard te popelen om de deuren weer te mogen openen om jullie te ontvangen voor een avondje in de Komedie.

Houd onze website en sociale media-kanalen in de gaten voor online voorstellingen en meer nieuws!

PS: Toch nog een stukje De Kleine Komedie. Een ijzersterke radiocolumn van cabaretier Pieter Derks over onder meer pilots!