vacature junior programmeurDe Kleine Komedie en Theater Bellevue gaan een langdurige samenwerking aan om een podium te kunnen bieden aan nieuw en divers talent op gebied van cabaret, comedy en kleinkunst, spoken word en nieuwe vormen die aan deze genres verwant zijn. Twee iconische theaters in het centrum van Amsterdam slaan de handen ineen en zoeken een

JUNIOR PROGRAMMEUR
voor de podia Klein Bellevue en KomedieLab van de Kleine Komedie

per direct

16 uur in de week 

Wat ga je bij ons doen?
Als junior programmeur heb je de opdracht talent te scouten en te programmeren voor zowel Klein Bellevue als KomedieLab, het kleinschalig podium dat de Kleine Komedie begin 2023 opende als plek voor meer experiment. Je zal naast het scouten en programmeren ook nieuwe programma’s opzetten die de ontwikkeling van het genre stimuleren. Bijvoorbeeld door meer aandacht te vestigen op storytelling, spoken word, performance en experiment. De junior programmeur is in nauw overleg met de programmateams van beide instellingen.

Wie ben jij?
Je bent iemand met een netwerk heeft in de culturele sector. Jouw ervaring met programmeren vinden we minder belangrijk. Dat leren we je graag ook on the job. Je bent namelijk onderdeel bent van de programmateams van beide theaters. Je krijgt dus echt de ruimte om je te ontwikkelen. Een afgeronde Kunstvakopleiding is geen vereiste, maar je moet connectie hebben met cabaret, kleinkunst en comedy. Ook is het fijn als je een goede neus hebt voor de culturele ontwikkelingen in de stad. En gezien de samenstelling van onze programmateams gaat onze voorkeur uit naar iemand jonger dan 30 met een bi-culturele achtergrond.  

Wie zijn wij?
Theater Bellevue is de springplank voor jonge cabaretiers en Kleinkunstenaars en programmeert daarnaast try-outs van gevestigde makers, De Kleine Komedie is hét theater waar bewezen kwaliteit een podium krijgt. De programmering van beide podia wordt vanaf 2024-2025 goed op elkaar afgestemd door Floor Nicolas, programmeur Kleine Komedie gaat in overleg met het programmateam van Bellevue (Eve Hopkins, Mirte Hartland en Sheralynn Adriaansz). 

Wat bieden wij?
Een veelzijdige, uitdagende functie van 16 uur binnen maar liefst twee prachtige theaters van Amsterdam. Je werkt 1 dag in de week bij De Kleine Komedie en 1 dag in de week bij Theater Bellevue. Hier werk je samen met een ervaren teams die eager zijn om zichzelf en het theater verder te ontwikkelen en samen te werken. Salaris conform CAO Toneel en Dans, schaal 5.

Solliciteer
Voel je je aangesproken? Reageer dan voor maandag 11 december door het inzenden van een motivatiebrief en CV.

Heb je eerst nog vragen? Bel dan met Eve Hopkins, artistiek directeur Theater Bellevue, 020- 5305300  of met Jörgen Tjon A Fong, directeur Kleine Komedie of Floor Nicolas, programmeur Kleine Komedie, 020 – 6265917

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op donderdag 14 december en vrijdag 15 december, de tweede ronde is op woensdag 20 december 2023.